総合研究所 Research Center

総合研究所内部 Inside of the Research Center

試験畑(清川農場) Kiyokawa Experimental Farm

Our Research Center is located in the center of the sunny Tokachi Plain, which is well known for its 
fine weather. Our PAPERPOT technology has raised Japan's sugar beet yields to world-class standards. 
We also have well established fermentation technology to produce yeast from molasses, the by-
product of sugar beet; refining technology to extract and purify useful ingredients contained in sugar 
and molasses; and other accumulated technologies. Based on these technologies, the Research Center 
conducts research and development in the food and agricultural fields.

Creating Agricultural Technology for the New Era

We continue to offer new technologies in agriculture and livestock farming 
by developing high-performance varieties of sugar beet, streamlined and 
labor-saving cultivation methods, new PAPERPOT for various crops, low-cost 
and easy transplanting systems, and feeds that help raise healthy cattle and 
enable their high productivity.

Functional Food Ingredients from Sugar Beet

We are actively developing the utilization of sugar beet components other 
than sugar. Examples are raffinose, which is an oligosaccharide highly 
effective in intestinal regulation; betaine, which can be used as a food 
additive (amino-acid compound) or moisturizer; and beet fiber, which is  
dietary fibers. We continue to conduct research on food ingredients that may 
help the improvement of lifestyle.

澄みきった青空に象徴される十勝平野の中央に総合研究所があります。当社には甜菜
の栽培を世界的水準に引き上げた紙筒移植技術があり、古くから副産物である糖蜜よ
りイーストを生産している発酵技術や砂糖と糖液に含まれる有用成分を分離、精製す
る技術、その他多くの蓄積した技術があります。当研究所では、これらの経験を生か
して農業・食品分野を中心に研究開発を進めております。

新時代に向けた農業技術の創造

甜菜より機能性食品素材を

高性能な甜菜品種と合理的・省力的栽培法、多様な作物に対応した新
型紙筒や低コストで簡便な移植システム、健康な乳牛の育成と高い生
産性を支える飼料の開発などを通じ、農業や畜産分野における新技術
の提案を続けています。

甜菜に含まれている砂糖以外の成分の有効利用を積極的に進めていま
す。整腸効果が高いオリゴ糖のラフィノース、食品添加物(アミノ酸
系調味料)や保湿成分としてのベタイン、食物繊維のビートファイバー
など生活習慣の改善に役立つ食品素材等の研究を続けております。

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